12 d’octubre, 2020

Com corregir tests presencials amb el mòbil

OMR Evaluator és una potent aplicació gratuïta que ens permet generar graelles


de respostes que amb el mòbil escanegem, obtenint el número d'estudiant, la versió del test i les respostes amb molta fiabilitat si els cercles estan totalment emplenats. La clau es pot introduir més tard. Permet fer preguntes amb dues respostes correctes i restar puntuació als errors.

Prèviament haurem d'importar els noms dels estudiants, amb els seus números i grups en un fitxer csv que podem preparar amb un full de càlcul.

Al generar la graella hem d'indicar les característiques de la prova, forma de qualificació i resposta correcte.

Un cop escanejats tindrem les qualificacions que podrem exportar i afegir al nostre sistema preferit.

Només haurem d'afegir la graella de correcció a la nostra prova i informar als estudiants del seu número i forma de contestar

Com funciona https://www.youtube.com/watch?v=pW9heQVDksI

Generació de proves 


Examen és una plantilla de LibreOffice Base que permet preparar tantes versions de la nostra prova com vulguem amb molts tipus de preguntes que poden incloure imatges i ens genera un document Writer amb cada versió i la seva clau de respostes, que podem introduir a la graella de OMR.

Permet triar preguntes de la base de dades per temes i unitats especificant els tipus de preguntes que volem triar. Llavors ordena les preguntes aleatòriament. Que també podem importar d'un full de càlcul. El que no ordena aleatòriament són les respostes, per això haurem de vigilar que les nostres respostes tinguin diferents opcions, per que si no la resposta a totes les preguntes de les nostres proves podria ser la mateixa.

Si la nostra prova ocupa només una pàgina, podem afegir a la capçalera d'aquest document la graella de correcció preparada amb OMR per que surti a totes les pàgines, vigilant que no tapi alguna de les imatges de les preguntes. Llavors podem imprimir només les pàgines senars, anversos, per imprimir la nostra prova, i entrar les respostes, o claus a OMR.

Captures de pantalla i codi font

Retocant el codi de VisualBasic podem modificar la plantilla al nostre gust.

Col·locació dels estudiants

Si preparem 5 versions diferents de la prova, podem preparar una graella per repartir les versions de forma que cap estudiant tingui al seu voltant una prova igual que la seva. Veieu el Teorema dels quatre colors.

Instruccions als estudiants

Exemple d'instruccions per donar als estudiants en el moment de la prova:

Utilitzeu un bolígraf negre o blau fosc.
1. Poseu el nom i la data a sota amb lletra molt clara.
2. A "Versió" ompliu TOT el cercle de la xifra indicada al vostre full.
3. A "Estudiant" escriviu el vostre número de 3 xifres, a les caselles quadrades i ompliu el cercle del mateix número de cada columna. Podeu anotar aquest número per properes proves.
4. Ompliu el cercle de la Resposta correcte.
Puntuació:
Cada resposta correcte suma 1 punt. Cada resposta incorrecta resta 0,25 punts.

També cal que informen als estudiants del seu número si no ho hem fet prèviament.

Convindrà tenir fulls de prova de sobres per si els estudiants volen canviar les seves respostes abans de lliurar la prova.

Actualització: https://www.auto-multiple-choice.net/ és una solució més robusta i lliure, amb un sol programa, amb moltes més possibilitats, però en lloc del mòbil, amb un escànner que generi un pdf, com el Konica dels instituts de Catalunya.

Una altre amc2moodle




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada